RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
N’Doye plânge după familie!

Senegalezul vrea să plece de la Dinamo pentru că îşi vede rar soţia şi fetiţa.

În ianuarie, senegalezul intră în ultimele şase luni de contract, şi poate demara negocierile pentru a semna un precontract cu o echipă din Europa.

Condiţia senegalezului este ca formaţia respectivă să fie din Franţa, pentru că acolo Ousmane deţine mai multe proprietăţi şi astfel poate să stea împreună cu familia.

Şefii au primit primul semn că africanul vrea să plece în urmă cu două luni. Atunci, ei au propus mijlocaşului prelungirea acordului pentru încă două sezoane, însă jucătorul a amânat să dea un răspuns, ceea ce i-a pus pe gânduri.

Iar temerile lor s-au adeverit pentru că fotbalistul a luat deja legătura cu diferiţi agenţi cărora le-a transmis să vină cu o ofertă concretă. Destinaţiile preferate de N’ Doye sunt Franţa sau chiar un club din America, soţia şi fetiţa fiind stabilite în prezent la New York, însă ele se vor muta în funcţie de ţara în care îşi găseşte Ousmane un angajament.

Deşi soţia şi copilul au fost atât la Vaslui cât şi la Bucureşti, ele nu s-au putu adapta aici şi au plecat din România după numai câteva zile. De aceea, singura variantă pentru senegalez este ca el să-şi găsească o echipă din străinătate.

E un fotbalist nonconformist
- După meciul cu Slovan de la Liberec a început să plângă de fericire , iar apoi a dansat în stil african.
- La antrenament poartă la încheietura mânii bande elastice de prins banii de diferite culori.
- Chiar dacă plouă, N’ Doye poartă ochelari de soare asortaţi la vestimentaţie.
- Senegalezul şi-a surprins colegii după ce a a apărut la stadion având piercing în buză. Mai poartă câteodată şi cercei strălucitori
- Când era la Vaslui, după o deplasare la Baku, în avion, el a început să o imite pe stewardesa care prezenta instrucţiunile de prim ajutor.
Noul Cristea

Dinamo tratează cu FC Argeş pentru Cătălin Doman, care să-l înlocuiască pe mijlocaşul de 25 de ani.

Roş-albii au reluat pista Cătălin Doman (21 de ani), pe care o tot tatonează în ultimul an, şi presează pentru a-şi asigura serviciile mijlocaşului piteştean. Ei îl văd pe acesta ca un înlocuitor perfect pentru Adrian Cristea, dacă acesta va pleca spre Al Ahli. Perioada de transferuri se închide oficial azi, dar Dinamo mai poate legitima jucători prin echipa secundă pînă la finalul lui septembrie.

"Cîinii" negociază în secret cu FC Argeş şi se încearcă un transfer temporar pînă în vară, cu opţiune de cedare definitivă pentru o sumă în jurul a 500.000 de euro. S-a luat în calcul şi varianta unui transfer definitiv încă de acum, dar Argeşul doreşte neapărat coproprietate şi a stabilit un preţ de cel puţin jumătate de milion de euro pentru 50% din drepturile federative. Şefii "cîinilor" sînt însă împărţiţi. Unii îl plac pe Doman, alţii au rezerve: "Am auzit tot felul de poveşti despre o viaţă de noapte tumultuoasă. N-am vrea să ne ardem!".

3 goluri a marcat Cătălin Doman în sezonul trecut, în cele 24 de partide disputate pentru FC Argeş

Ultimele noutăţi:
- S-au pus în vînzare biletele pentru partida cu Oţelul Galaţi, de sîmbătă, ora 19:00. Cel mai ieftin tichet este la peluze - 10 lei, iar cel mai scump la tribuna VIP - 60 lei.
- Tatăl lui Torje, Vasile, a fost externat din spital după ce a fost operat pe cord la Timişoara. Acesta făcuse un preinfarct la partida Dinamo - Slovan Liberec.
Niculae era accidentat!

Atacantul lui Dinamo avea ruptură de 4 milimetri în ziua jocului cu Franţa. Borcea a făcut scandal că Lucescu nu l-a selecţionat.

Marius Niculae a reluat abia ieri antrenamentele alături de ceilalţi jucători dinamovişti. Pînă acum, el a fost accidentat. "Tendinită la aductorul stîng", explică oficialii din Ştefan cel Mare.

În realitate, are ruptură de 4 milimetri! Iar în ziua jocului cu Franţa nu a putut evolua nici măcar în amicalul Astra-Dinamo. Şi nici nu s-a antrenat!

Un accidentat şi un dat afară
În aceste condiţii, intervine întrebarea: "de ce Lucescu a fost criticat de preşedinţii de club?". Pentru că nu a luat un jucător accidentat, Marius Niculae. Şi un altul, Florin Costea, trimis la echipa a doua de propriul patron din cauza atitudinii.

Borcea ştia
"Nu vă e clar că pe oamenii aceştia i-a interesat doar să lovească în Răzvan? Motivul nu conta. Aşadar, Borcea îi cerea să ia la echipa naţională un jucător accidentat!?", se întreabă Dinu Gheorghe, care l-a apărat pe selcţioner.

Lucescu a fost contestat pe motiv că nu i-a luat pe Niculae şi pe Costea de către Borcea, Becali, Mititelu, Porumboiu şi Eugen Trică. Marian Iancu a adăugat că l-ar fi vrut şi pe Bourceanu în lot.

Cade din start ipoteza că nu s-a ştiut de accidentarea lui Niculae. Chiar Cristi Borcea s-a exprimat într-un cerc de apropiaţi: "Bietul Marius a jucat accidentat cu Steaua, a tras de el ca să îl convingă pe selecţioner şi a făcut ruptură de 4 milimetri".

Prin urmare, şeful dinamovist a făcut toate presiunile ignorînd că finul său nu poate juca pe Stade de France şi nici măcar cu Austria.

La fel ca Mutu şi Dănciulescu
Din punct de vedere medical şi din perspectiva echipei naţionale, Marius Niculae este în exact aceeaşi situaţie cu Mutu şi Dănciulescu. Ambii cu leziuni musculare: la Mutu 6 milimetri, la Niculae 4! Nici Mutu şi nici Dănciulescu nu au fost păstraţi în lot de Lucescu după ce echipa medicală a dat verdictul negativ.

"Era important pentru Niculae ca Răzvan să-l convoace, să aibă o discuţie cu el şi apoi să-l trimită acasă, dacă Pompiliu Popescu ar fi constatat că nu e apt. N-a făcut la fel şi cu Mutu?" - Cristi Borcea, director executiv Dinamo

37 de selecţii în echipa naţională are Marius Niculae: a marcat 13 goluri
Bratu după Lobonţ

Florin Bratu a plecat ieri la Roma, unde se va pregăti pînă duminică sub supravegherea kinoterapeutului cu care a făcut recuperarea şi Bogdan Lobonţ.

Atacantul de 29 de ani a fost invitat de actualul portar al Romei. "Am fost onorat de invitaţia bunului meu prieten, de a fi lîngă el la prezentarea lui oficială. Sînt refăcut sută la sută şi voi reveni de luni alături de colegi pentru a pune umărul la cîştigarea titlului."
Molinero, titular cu Oţelul

Bonetti rămâne fidel principiului rotaţiei fotbaliştilor, pregătind introducerea în primul "11" a lui Francisco Molinero.

Francisco Molinero, cel mai important transfer reuşit până acum de roş-albi în pauza competiţională, revine la meciul cu Oţelul în primul unsprezece al lui Dario Bonetti. Fotbalistul spaniol a fost titular în meciul şcoală disputat ieri cu satelitul Dinamo II şi a fost unul dintre cei mai buni din echipa sa. Astfel, roş-albii pregătesc terenul pentru schimbarea din formaţia tip a lui Adrian Scarlatache, considerat de Cristi Borcea unul dintre punctele slabe ale dream-team-ului visat de către suporteri şi oficiali.

De la transferul său în "Ştefan cel Mare", fundaşul dreapta a jucat doar în meciul istoric de la Liberec, când roş-albii au reuşit să se califice în grupele Europa League după ce au întors rezultatul de 0-3 din meciul tur, de la Bucureşti. În acel meci, fostul jucător al lui Atletico Madrid a transformat chiar ultimul penalty al "câinilor", partida terminându-se cu 9-8 după executarea loviturilor de departajare.
Preţui unui bilet pentru partida Sturm Graz-Dinamo este de 34 de euro

Clubul Dinamo va pune în vânzare biletele pentru suporterii care vor să facă deplasarea în Austria, pentru prima partidă din Grupa F a Ligii Europa, cea cu Sturm Graz, informează joi, site-ul oficial al grupării din Ştefan cel Mare.

Suporterii dinamovişti vor putea cumpăra 792 de bilete, la preţul de 34 de euro bucata, în sectorul 27 al stadionului UPC Arena.

Dintre acestea, 392 de tichete pot fi achiziţionate de la casele arenei din Graz, iar restul de 400 de bilete urmează să fie puse în vanzare la stadionul Dinamo, după următorul program: vineri - 10: 00-18:00; sâmbătă - 10:00-16:00; luni - 10:00-18:00.

Sturm Graz va întâlni Dinamo, joi, de la ora 20:00, într-un meci din Grupa F a Ligii Europa.
Adrian Cristea: "Transferul la Al-Ahli Dubai ar fi o provocare"

Mijlocaşul grupării Dinamo, Adrian Cristea, a declarat, joi, că gruparea din Ştefan cel Mare poartă negocieri pentru transferul său la Al-Ahli Dubai, formaţia din Arabia Saudită antrenată de Ioan Andone şi la care internaţionalul român este tentat să joace.

"Încă nu este nimic sigur, să vedem cum decurg tratativele dintre cele două cluburi. Transferul la Al-Ahli Dubai nu are de ce să fie un pas înapoi pentru mine, ar fi o provocare, chiar era nevoie de aşa ceva. Am vorbit şi cu Mirel Rădoi despre Arabia Saudită şi mi-a spus să merg acolo", a declarat Adrian Cristea.

Fotbalistul a venit joi la stadionul Dinamo, a discutat cu ceilalţi jucători, dar nu a participat la şedinţa de pregătire. Cel care a insistat pentru transferul lui Adrian Cristea este fostul tehnician al grupării Dinamo, Ioan Andone, care are nevoie de un mijlocaş ofensiv în lotul echipei sale.
Bonetti spune că echipa sa nu va juca relaxat în meciul cu Oţelul

Antrenorul dinamovist Dario Bonetti a declarat joi că jucătorii săi sunt concentraţi înaintea meciului de campionat cu Oţelul şi a promis că vor demonstra pe teren că tehnicianul Dorinel Munteanu şi-a făcut o părere greşită despre jocul de sâmbătă.

"Este un meci dificil şi chiar dacă Dorinel a zis că o să fim relaxaţi, o să îi demonstrăm pe teren că s-a înşelat", a declarat Dario Bonetti, joi, la o întâlnire cu presa.

Tehnicianul a evitat să comenteze eventualele plecări ale lui Adrian Cristea şi Marius Niculae, replicând: "Vânzarea lor nu e treaba mea, este treaba conducerii". Ulterior, Bonetti a spus că "o eventuală plecare a lor ar fi o mare pierdere pentru Dinamo", după care a adăugat: "Dacă va pleca Niculae, va avea cine să-l înlocuiască în atac".

Italianul s-a referit şi la eventuala venire la Dinamo a atacantului Cristian Bud, de la Gaz Metan, şi a ţinut să precizeze că nu va fi adus la solicitarea sa: "Am lucrat cu el la Juve Stabia, dar nu-l cunosc aşa de bine. Nu l-am cerut eu la Dinamo".

Cât priveşte meciul cu Sturm Graz, Bonetti a spus că i-a urmărit atent pe cei trei mijlocaşi austrieci ai acestei echipe în meciul cu România (Beichler, Holzl, Jantscher), ca şi pe elevul său, Adrian Cristea, de jocul căruia s-a declarat mulţumit. Tehnicianul a glumit pe seama faptului că selecţionerul s-a supărat pe fotbalist în urma unei escapade nocturne şi a replicat: "M-am supărat şi eu pe Cristea că nu m-a luat şi pe mine".
Torje: Indiferent cine pleacă şi cine vine, echipa trebuie să rămână la fel

Unul din jucătorii dinamovişti, Gabriel Torje, a declarat că alb-roşii sunt precauţi înaintea meciului cu Oţelul Galaţi. "Orice se poate întâmpla, nu mai sunt echipe mici, dar trebuie să învingem, pentru că altfel am da cu piciorul la tot ce am realizat până acum. Nu suntem euforici după această perioadă foarte bună şi suntem în continuare foarte motivaţi. Indiferent cine pleacă şi cine vine, echipa trebuie să rămână la fel", a afirmat Torje.

Acesta a mai spus că l-a felicitat pe colegul său Adrian Cristea pentru meciul de la naţională, cu Austria, şi a reiterat că nu se gândeşte deloc la echipa mare, obictivele sale fiind legate de reprezentativa tricolorilor mici, al cărei căpitan este.

Partida Dinamo-Oţelul Galaţi din etapa a 6-a a Ligii I se va disputa sâmbătă de la ora 19:00
Borcea: "Nu vreau să îl dau pe Cristea! S-a tot plâns la mine că suporterii îl înjură mereu!"

Cristi Borcea a confirmat plecarea lui Adrian Cristea la gruparea antrenată de Ioan Andone, Al Ahli Dubai. Preşedintele executiv al "câinilor" a declarat că decizia i-a aparţinut fotbalistului, iar el nu s-a putut opune.

"Eu nu vreau să îl dau pe Adrian Cristea! El s-a plâns la mine în repetate rânduri că vrea să plece, pentru că tot timpul a fost înjurat de suporteri şi nu a mai rezistat!", a declarat Cristi Borcea pentru ProSport.

Tratativele dintre Dinamo şi Al Ahli Dubai sunt ca şi finalizate, singurul lucru care lipseşte fiind semnătura mijlocaşului.

Mijlocaşul dinamovist şi-a manifestat şi el intenţia de a părăsi gruparea din Ştefan cel Mare: "Să vedem cum decurg tratativele dintre cele două cluburi. Transferul la Al-Ahli Dubai nu are de ce să fie un pas înapoi pentru mine, ar fi o provocare, chiar era nevoie de aşa ceva. Am vorbit şi cu Mirel Rădoi despre Arabia Saudită şi mi-a spus să merg acolo", a declarat Adrian Cristea.
URL de referinţă