RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Joacă la egal

Dinamoviştii vor evolua diseară prudent contra grecilor, fiind mulţumiţi să nu piardă în faţa lui Pao.

Şi şefii, şi jucătorii, şi Dario Bonetti au ajuns la concluzia că o remiză nu ar fi deloc rea pentru roş-albi. De fapt, tactica dinamoviştilor pentru diseară contra lui Panathinaikos este una prudentă. "Vreau să avem jucători care să alerge din primul pînă în ultimul minut, fiindcă faza de apărare trebuie făcută şi cu fotbaliştii de sus, din atac. Nu ne aruncăm spre ei, pentru că ne-ar putea prinde descoperiţi", s-a confesat italianul băieţilor. Ce le-a cerut Bonetti lui Tamaş şi compania:

1. "Au atacanţi nemaipomeniţi, nu-i scăpaţi din ochi! Nu trebuie să stea doi de la noi la unul de-al lor permanent, dar ajutaţi-vă reciproc, atunci cînd e cazul şi puteţi", a cerut tehnicianul.
2. "Să nu-i lăsăm să ne ia într-o furtună care să aducă golul pentru ei! Va fi mult mai greu să-i controlăm dacă vor marca primii", le-a zis italianul jucătorilor.
3. "Probabil nu vom avea o ploaie de ocazii la poarta adversă, aşa că ar fi bine să fructificăm ce avem. Măcar un gol să dăm, ar putea fi decisiv!", a comunicat Bonetti echipei.

Ce spune Bonetti despre meci:
» "E un meci fundamental. Vreau să anticipez orice mişcare adversă, pentru ca Dinamo să-şi păstreze intacte toate şansele de a merge mai departe în Europa League. Sîntem conştienţi că jucăm împotriva celei mai bune echipe din grupe".
» "Îmi face plăcere să aud că acum 20 de ani, Dinamo i-a bătut cu 6-1 aici. Cu atît mai mult vreau să scoatem maximum din această partidă. Mă stimulează!".
» "Pentru a ajunge în primăvara europeană, ne mai trebuie încă 8 puncte! E un handicap că nu avem suporteri. Mi se pare greşit ca adversarii să aibă mai mulţi oameni în tribună, dar pe teren e 11 contra 11".
» "Ei au cu cine-l înlocui pe Cisse, să nu-i plîngem. Ne vor lipsi mult N'Doye, jucător de top-class, Niculae, Bratu".

"Am venit să batem. E bine şi ciudat că nu sînt suporteri" - Henk ten Cate, antrenor Panathinakos

3,30 este cota oferită de Gamebookers pentru o remiză diseară în Ştefan cel Mare
Jackie Ionescu: "E o generaţie dificilă. Jucătorii lui Dinamo trebuie treziţi săptămînal"

Jackie Ionescu vorbeşte despre şansele echipelor româneşti la încă o seară magică în Europa League şi spune că Poli Timişoara are, cel puţin la prima vedere, cele mai mari şanse la un rezultat favorabil. Tehnicianul analizează

"Toate echipele au şanse să facă meciuri bune în această seară, sînt diferenţe foarte mici între ei şi adversari. Aparent, Poli arată cel mai bine în duelul cu Dinamo Zagreb, dar şi croaţii sînt o echipă tare, care nu ştie să se apere. Nu-i cunoaştem foarte bine şi de aceea sîntem oarecum expuşi. Avem cel mai frumos atac din Liga I, e păcat că un cuplu precum cel pe care-l alcătuiesc Bucur şi Parks nu e pus mai bine în valoare. Dacă nu va fi în formă Gigel Bucur, vom avea probleme, pentru că nici jocul de contraatac nu va funcţiona în aceste circumstanţe. Poli are şanse reale să se califice, şi Anderlecht, şi Ajax, sînt doar fantomele echipelor de altădată. Dacă Neluţu Sabău îşi învinge propriile inhibiţii şi îşi asumă unele riscuri, Timişoara poate să meargă mai departe din această grupă", a spus Jackie Ionescu, referindu-se apoi la jocul pe care Dinamo îl va disputa împotriva lui Panathinaikos: "Pentru Dinamo contează enorm că a luat bătaie în ultima etapă din campionat. Antrenorul Bonetti a creat această alternanţă paradoxală. E o generaţie talentată, dar dificilă, pusă pe viaţa din Bucureşti. Ei trebuie treziţi săptămînal! Acţionarii sînt orgolioşi, se vor rezultate importante, iar Europa League pare mai sus în topul priorităţilor decît campionatul în Ştefan cel Mare".
Cristi Borcea: "Dăruire şi eroism"

Cristi Borcea a întors foaia, vorbindu-le jucătorilor pe un ton dulce ca să fie neînfricaţi diseară cu Panathinaikos: "Gîndiţi-vă că e meciul vieţii!".

Cristi Borcea vrea să audă iar strigătul spartan în tribune ca semn al bucuriei la golurile roş-albilor: "Mi-am dres vocea şi sînt gata să uit de eşecul de la Mediaş dacă jucăm bine şi încercăm să-i batem pe greci. Prin dăruire şi eroism, cum a fost la Liberec sau la Graz, putem să batem. Nu vreau să pierdem, sub nici o formă, am încredere în ambiţia băieţilor. Se dau peste cap, nu ştiu ce fac, dar se mobilizează altfel la partidele importante. Ar trebui să joace ca şi cum ar fi meciul vieţii". Preşedintele executiv a promis că va face galerie băieţilor: "Adjuncţii mei sînt Marius Niculae şi N'Doye, au promis că vor urla precum nişte «cîini». Lîngă mine vor sta doar oamenii capabili să încurajeze echipa permanent".

"Nu trebuie să pierdem"
Dinamoviştii zic că sînt pregătiţi. Zicu a declarat: "Am urmărit nenumărate DVD-uri cu Panathinaikos, au jucători foarte buni. Avem şansa să trecem pe primul loc în grupă. Sîntem motivaţi, concentraţi, moralul e beton, acum sperăm să avem şi şansă". Tamaş a anunţat: "Orice meci are istoria lui, dar nu avem voie să pierdem. Respectăm adversarul, este bun, dar ne vor stimula palmaresul şi faima adversarilor".

5 victorii au obţinut dinamoviştii în cele 5 meciuri tari din acest sezon: cu CFR Cluj, Liberec, Steaua, Sturm şi Urziceni

"Ne luptăm pe multe fronturi, iar eu cred că vom ajunge în primăvara europeană şi ne vom bate la titlu. Pas cu pas" - Ianis Zicu, mijlocaş Dinamo

Ameninţă cu excluderea
Cristi Borcea i-a ameninţat ieri pe jucători, după ce Pulhac a apărut într-un articol din Libertatea cum că şi-a pierdut o noapte la un club din Capitală: "Băiatul mi-a zis că a stat doar pînă la ora 22:30 la barul respectiv, o să verificăm şi noi. Oricum e clar: dacă apar în poze sau primim telefoane de la suporteri şi-i depistăm după 11 noaptea în vreun bar, îi excludem direct din echipă! Fără discuţii, indiferent de nume".

Vine şi Rednic la meci
La partidă şi-a anunţat prezenţa şi Mircea Rednic, fostul tehnician al "cîinilor", care ar urma să ajungă azi în Bucureşti, după ce aseară a jucat cu Alania la Nizhnyi Novgorod. "Mi-ar plăcea să văd o victorie a lui Dinamo. Sper ca echipa asta să ajungă în primăvara europeană şi poate să depăşească performanţele de acum doi ani, cînd, împreună, eram una din surprizele frumoase ale Europei. Eu cred că Dinamo o va bate pe Panathinaikos".

Europa League doar la RRA
Microbiştii care nu se vor afla în această seară în faţa unui televizor pot fi la curent cu tot ce se întîmplă în fiecare dintre cele patru meciuri ale echipelor româneşti pe postul Radio România Actualităţi. Twente - Steaua şi PSV Eindhoven - CFR Cluj, ambele de la 20:00, vor fi comentate de Tiberiu Tudor, respectiv Cătălin Cîrnu, iar Poli Timişoara - Dinamo Zagreb şi Dinamo - Panathinaikos Atena, ambele de la 22:05, vor fi comentate de Ilie Dobre, respectiv Radu Antofi.

Ten Cate a bruscat un cameraman!
Grecii au ajuns ieri la prînz în România cu o cursă directă de la Atena. Foarte tensionat, antrenorul Henk ten Cate a bruscat un cameraman al ProTV, reproşîndu-i că nu i-a cerut voie înainte de a-l filma la aeroport! Olandezul a avut o ieşire nervoasă, gesticulînd şi strigînd. "Poate l-o fi legănat avionul în aer, d-aia e nervos!", s-a amuzat Bonetti. Jucătorii lui PAO erau însă mult mai destinşi, Kostas Katsouranis încercînd chiar să cucerească o domnişoară blondă care i-a atras atenţia în preajma autocarului ce i-a luat de la aeroport.

Ultimele noutăţi
» Cristi Borcea şi Nicolae Badea trebuiau să ajungă aseară la Săftica pentru a discuta cu jucătorii. În principiu, nu va fi nici o primă de victorie, dar dacă reuşesc totuşi să-i înfrîngă pe greci, nu este exclus ca roş-albii să fie premiaţi cu 50.000 de euro, întreaga echipă.
» PAO are mulţi accidentaţi şi suspendaţi, de aceea doi portari vor sta pe banca de rezerve: Galinovici şi Karnezis.
» Grecii se tem de români! Au venit în România cu 10 containere frigorifice de mîncare, aduse special de la Atena, încarcate cu greu în două dube şi duse la hotelul Crowne Plaza.
» "Cîinii" vor juca în această seară în echipamentul de acasă, alb-roşu. Se renunţă la galben-negrul "miracolului de la Liberec" şi al victoriei de la Graz.
Marius Niculae, retragere prematură din activitate?

Marius Niculae riscă să-şi încheie chiar prematur cariera dacă va fi forţat să joace, problemele la aductorul stîng fiind foarte serioase.

Marius Niculae, 28 de ani, are probleme mari. Stă de o lună din cauza unor probleme la aductorul stîng, care s-au agravat fiindcă "Săgeată" a riscat să evolueze în derby-ul cu Steaua (1-0) şi pentru a prinde prima reprezentativă. Iar atacantul va mai pierde cel puţin două săptămîni întrucît are o entezită ce nu-i dă pace.

Deşi se estimase ca revenirea lui Niculae să se producă încă de acum 10 zile, problema s-a dovedit extrem de serioasă, iar jucătorul a fost avertizat să nu se joace cu recuperarea şi întoarcerea pe gazon, fiindcă şi-ar putea periclita continuarea carierei. Vîrful iese din discuţie şi pentru meciul de campionat de duminică, împotriva Pandurilor, şi nu se ştie cînd va mai evolua în această toamnă. "Situaţia lui Marius Niculae e foarte dificilă. E a treia oară cînd se confruntă cu astfel de probleme. Încercăm din răsputeri recuperarea lui", a declarat aseară Bonetti.

5 meciuri a pierdut Marius Niculae în acest sezon din cauza accidentărilor
Cornel Dinu: "E rîndul nostru să facem un meci mare"

Administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu, a prefaţat la Fanatik Show meciul de mîine din grupele Europa League, împotriva grecilor de la Panathinaikos. Oficialul din Ştefan cel Mare se aşteaptă la un meci greu cu trupa lui Henk ten Cate.

"Panathinaikos are o anumită constanţă în campionatil Greciei. Ca şi Olimpiakos, şi ei au jucători valoroşi. E o echipă de tradiţie şi, ca orice greci, sunt foarte orgolioşi. E clar că ei au prima şansă. Au nişte individualităţi incontestabile, iar noi avem unele probleme de lot. Echipa care va fi mai conectată la joc va cîştiga. Pentru noi ar fi foarte important să realizăm acest lucru, dar va fi foarte greu. O victorie totuşi, ne-ar apropia foarte mult de calificare. Noi am alternat meciurile bune cu cele mai puţin bune. E rîndul nostru să facem un meci mare acum", a spus Cornel Dinu la Fanatik Show, pe DigiSport.
"Cine nu cântă tot meciul pleacă acasă"

Aceasta este cerinţa impusă de "Leonidas" Borcea grupului de suporteri al cărui lider va fi astăzi

Premieră la Dinamo: Cristi Borcea va fi şef de galerie la Dinamo, din cauza interdicţiei de a permite accesul spectatorilor. Preşedintele executiv al "câinilor" a făcut şi un anunţ către membrii grupului său de invitaţi: "Cântaţi 90 de minute sau plecaţi acasă!". Oficialul roş-albilor a comentat şi despre ultimul meci direct disputat între cele două echipe, acel celebru 6-1 pentru Dinamo din 1989, partidă la care a asistat tot în tribună.

Aţi asistat la ultimul meci direct cu Panathinaikos de acum 20 de ani, acea victorie cu 6-1?
Meciul cu Panathinaikos de acum 20 de ani l-am văzut tot în tribună, la fel cum o să îl văd şi pe acesta de acum. Nu vreau o victorie la scor ca atunci, vreau doar să câştigăm. Atunci am stat undeva în stânga peluzei unde este PCH-ul acum. A fost o bucurie foarte mare, mai ales că i-am bătut şi la Atena cu 2-0.

Acum veţi fi liderul suporterilor …
Acum o să fac galerie, mi-am ales oamenii. Cine nu strigă până în ultimul minut pleacă acasă

Se poate repeta rezultatul de atunci, Dinamo a câştigat cu 6-1 acasă...
Atunci aveam o echipă extraordinară, iar acum sunt în lot fotbalişti care au adus istorie lui Dinamo, în meciuri la fel de mari. Mă gândesc la jocul cu Leverkusen, cu Beşiktaş, cu Şahtior sau mai ales cu Everton. Mă gândesc la Claudiu Niculescu, Adrian Cristea, Goian, Moţi şi alţii, dar să nu uităm că ne lipseşte ceva, nu avem publicul nostru de la acele meciuri.

Este un dezavantaj pentru echipă absenţa fanilor?
Depinde. Poate fi un avantaj, poate fi şi un dezavantaj. Grecii sunt obişnuiţi cu o atmosferă vulcanică pe stadioane, ei aşa îşi trăiesc partidele. Pentru Panathinaikos va fi ceva ciudat, ceva ce nu au mai întâlnit.

Dezavantajul?
Noi anul acesta am obţinut victorii mari în Ghencea, la Liberec sau la Graz, partide cu tribunele pline. Oricum îi aştept pe jucătorii care s-au plâns că publicul nostru pune presiune negativă pe ei să îmi demonstreze că au avut dreptate.

"Mi-a plăcut să aud despre aceea victorie a lui Dinamo cu 6-1 în faţa grecilor. Acest lucru se poate întâmpla şi acum", Dario Bonetti, antrenor Dinamo

"Este o partidă fundamentală pentru noi. Panathinaikos este cel mai greu adversar din grupe. Eu mă uit şi la joc, nu doar la rezultate", Dario Bonetti, antrenor Dinamo
Bonus de victorie: o zi liberă

Dario Bonetti a băgat echipa la Săftica pentru a pregăti meciul cu Panathinaikos. Fotbaliştii vor sta în cantonament până la ora jocului cu grecii, iar în funcţie de rezultat vor şti dacă merg acasă sau nu după meci.

Cu ceva timp în urmă, jucătorii s-au plâns că stau foarte mult închişi la baza de la marginea Capitalei, iar tehnicianul a renunţat să mai bage echipa direct în cantonament după partide. Aşa că antrenorul italian a hotărât să le facă hatârul fotbaliştilor şi să le dea zi liberă după partida cu Panathinaikos. A pus însă şi o condiţie: victoria!

Dacă vor învinge azi, elevii lui Bonetti vor fi lăsaţi acasă, în cazul unui eşec, fotbaliştii se vor urca în autocar cu destinaţia Săftica, acolo de unde nu vor mai fi lăsaţi să iasă până luni, după partida de duminică cu Pandurii Târgu Jiu!
Boştină, titular!

Absenţa lui Ousmane N'Doye din linia de start a echipei ce va juca astăzi cu Panathinaikos este principala problemă de efectiv a roş-albilor alături, evident, de cea a lui Marius Niculae.

Dintre mai multe soluţii pe care le avea la dispoziţie, Dario Bonetti l-a preferat pe Gabriel Boştină, folosit ultima oară în prima echipă cu Oţelul (0-1). Boştină, ce va fi titular astăzi, urmează să aibă aceleaşi atribuţii tactice ca ale fotbalistului african pe care urmează să îl înlocuiască. Fostul stelist va forma un cuplu de închizători cu Djakaridja Kone, acesta fiind preferat în locul lui Laurenţiu Rus. Argumentele prin care s-a impus Boştină în lupta pentru titularizare sunt două: experienţa superioară la nivel european şi mai ales faptul că este un fotbalist de picior stâng, atu important în gândirea tehnicianul italian.

Alexe, titular
Altă decizie importantă a antrenorului "câinilor" este menţinerea în atac a titularilor din victoria de la Graz (1-0), respectiv Andrei Cristea şi Marius Alexe. În absenţa lui Marius Niculae, nerefăcut, prezenţa lui Alexe a fost ultimul semn de întrebare pe care Dario Bonetti îl avea în privinţa primului "11". Claudiu Niculescu, concurentul lui Alexe, va rămâne pe banca de rezerve.

1 meci din trei posibile a jucat Boştină ca titular în Europa League
"Misiune periculoasă la Bucureşti pentru Panathinaikos!"

Presa elenă scrie, joi, că formaţia Panathinaikos Atena are "o misiune periculoasă" la Bucureşti, în meciul cu Dinamo, contând pentru a doua etapă a grupei F a Ligii Europa, grecii având nevoie de victorie pentru a-şi păstra şansele de calificare mai departe, informează Mediafax.

"Misiune periculoasă la Bucureşti", a titrat Sportnet, care adaugă: "La aproape 20 de ani de la înfrângerea umilitoare din Cupa Cupelor, Panathinaikos vizitează din nou stadionul lui Dinamo, cu gând de revanşă. Românii au câştigat la Graz şi au făcut un pas important spre calificare, în timp ce Pao a eşuat acasă cu Galatasaray".

Ziarul Rizospastis din Atena a precizat că "numai victoria ar menţine intacte şansele de calificare ale atenienilor".

Cotidianul Naftemporiki a titrat: "Optimism şi încredere". "Panathinaikos vrea să rămână în viață în bătălia calificării. Se anunţă un duel crâncen cu Dinamo, chiar dacă gazdele vor fi private de aportul publicului", a scris Naftemporiki.

Ziarul Gazzetta scrie că după ce a luat trei puncte de la Graz, Dinamo nu concepe să piardă teren în jocul cu Panathinaikos. "Ten Cate va folosi acelaşi 11 din derbiul cu AEK Atena: Tzorvas - Vyntra, Bjarsmyr, Sarriegi, Kante - Gilberto Silva, Simao, Katsouranis - Karagounis, Leto - Salpingidis".

Partida FC Dinamo - Panathinaikos Atena, contând pentru a doua etapă a grupei F a Ligii Europa, se va disputa, joi, cu începere de la ora 22.05 şi va fi transmisă de Pro TV.
Ionuţ Lupescu: "Pao e favorită în Ştefan cel Mare, Dinamo e oscilantă"

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, vorbeşte despre jocul pe care Dinamo îl va disputa în faţa lui Panathinaikos în această seară, fiind de părere că grecii pornesc cu prima şansă în Ştefan cel Mare.

"Panathinaikos e favorită în faţa lui Dinamo, au o experienţă superioară şi o echipă puternică. I-am văzut şi anul trecut la Milano, cu Inter, cînd au cîştigat cu 1-0. De aceea cred că grecii au prima şansă, dar victoria poate să revină oricui, nimic nu poate fi sigur la fotbal. Echipa din care făceam eu parte şi care a bătut Panathinaikos cu 6-1 era cu totul alta, entuziasmul nostru şi faptul că eram o familie din toate punctele de vedere a contat. Acum, e altfel. E un antrenor nou, despre care nu pot să-mi fac o părere pentru că rezultatele sînt oscilante", a spus Lupescu la GSP TV.
URL de referinţă