RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Uite de ce gafează Dolha!

Ema Dolha i-a scos din minţi pe fanii lui Dinamo în meciurile din Europa League.

Claudio Bozzini, antrenorul cu portarii de la Dinamo, a ajuns la gruparea din Ştefan cel Mare, în această vară, odată cu Dario Bonetti. În cariera de jucător acesta a activat la juniorii lui Inter, apoi în Serie B, la Ravenna sau Como.

După ce şi-a agăţat ghetele în cui a ales calea antrenoratului, însă prima sa echipă participa într-o emisiune de divertisment, "străini de fotbal" în varianta italiană. Bozzini, cel care îi antrenează acum pe Dolha, Matache şi Curcă, povesteşte că a avut extrem de multe de învăţat chiar şi atunci când a pregătit o formaţie de amatori în show-ul "Il sogno di campioni", difuzat de postul Italia 1.

Portarii lui Dinamo sunt antrenaţi de Claudio Bozzini, fost tehnician la emisiunea "Visul campionilor" în Italia.

"Fotbaliştii de acolo nu erau profesionişti, dar staff-ul tehnic, da. Antrenor principal era Francesco Graziani, fostul campion mondial cu Italia, în 1982. Scopul nostru era acela de a-i pregăti cum se cuvine, dar interesul tuturor era audienţa pe care o aducea emisiunea. Mie mi-a priit foarte mult", mărturiseşte cel care a făcut junioratul la Internazionale Milano: "Dacă am venit în România, asta nu înseamnă că nu am reprezentat nimic în fotbal. Am fost la formaţia primavera a lui Inter, când la echipa mare goalkeeper era Zenga. Cine i-ar fi putut lua locul? Apoi a venit Toldo. Am fost împrumutat mereu de ei, prin Serie B şi C".

Claudio Bozzini a fost pregătit de antrenori celebri din Serie A, de talia lui Guidolin sau Del Neri.

Lăudat de Buffon
Claudio Bozzini s-a întâlnit în 2005 cu marele Buffon la un antrenament al lui Juventus şi a rămas perplex atunci când cel mai bun portar al lumii i-a adus câteva laude. "Am ţinut neapărat să mă văd cu Gigi (Luigi Buffon) şi să-i spun că este idolul meu. Iar el îmi spune că mă cunoaşte de pe vremea când juca la Parma: «Citeam mereu ziarele şi îţi urmăream evoluţiile la Ravenna. Ai fost printre portarii mei favoriţi». Îţi dai seama că aia a fost una din cele mai frumoase zile din viaţa mea", ne-a mai spus Bozzini.
Cătălin Munteanu, aproape de o revenire în Ștefan cel Mare

După ce l-au cedat pe Gabi Tamaș la gruparea engleză West Bromwich Albion și l-au transferat pe mijlocașul Cătălin Doman, de la FC Argeș, "alb-roșii" au demarat tratativele pentru achiziționarea mijlocașului de la FC Brașov, Cătălin Munteanu.

Fotbalistul de 30 de ani se află în vizorul echipei din Ștefan cel Mare încă de la finalul sezonului trecut, dar oficialii formației de la poalele Tâmpei nu au agreat varianta cedării mijlocașului.

Odată cu ratarea transferului atacantului Sabrin Sburlea la Steaua, afectați serios de criza financiară, cu datorii pe ultimele luni către proprii fotbaliști, conducătorii brașoveni par tentați să renunțe la Cătălin Munteanu, care ar urma să fie cedat la Dinamo, încă din această iarnă, în schimbul sumei de 200.000 de euro.

La capitolul achiziții, aflat la final de contract cu Rapid, atacantul Mugurel Buga ar fi ajuns la un acord de principiu cu președintele executiv al „galben-negrilor", Dinu Gheorghe, urmând să semneze un contract pe două sezoane cu formația antrenată de Viorel Moldovan.

S-au plătit o parte din restanțe
"Deocamdată știu sigur că o să plec de la Brașov, întrucât merg în vacanță. Mă simt bine aici, vreau să continui alături de această echipă și ne propunem să ajungem în cupele europene la finalul sezonului", a declarat Cătălin Munteanu.

De partea cealaltă, Dinu "Vamă" a negat varianta cedării lui "Cap de Zmeu" în "Groapă" și a afirmat că jucătorii și-au primit o parte din restanțele financiare: "Nu ne gândim să renunțăm la Cătălin Munteanu și ne propunem să ne păstrăm toți jucătorii. În plus, Dinamo nu a făcut nicio ofertă pentru acest fotbalist. Dacă va exista ceva concret, abia atunci vom discuta. Fotbaliștii și-au primit o parte din bani, astfel că vor avea parte de concedii mai plăcute din acest punct de vedere. Până la începutul returului ne propunem să achităm toate sumele restanțe".
Tamaş a fost împrumutat până la finalul sezonului la West Bromwich, anunţă Victor Becali

Internaţionalul român Gabriel Tamaş, care în turul campionatului a evoluat pentru Dinamo, a fost împrumutat de AJ Auxerre la formaţia engleză West Bromwich Albion până la finalul sezonului, a declarat, luni, agentul FIFA Victor Becali.

"Sunt toate detaliile puse la punct, azi va efectua vizita medicală şi va semna un contract cu englezii valabil până la finalul sezonului. Este împrumutat de Auxerre la West Bromwich până în vară, iar apoi englezii vor avea opţiunea de achiziţionare definitivă", a spus Becali.

Tamaş (26 de ani) a fost împrumutat în ultimul sezon şi jumătate de Auxerre la Dinamo, însă oficialii din Ştefan cel Mare nu au activat până acum clauza de achiziţionare. În urma unei înţelegeri, Dinamo a decis să îl lase pe Tamaş să plece în Anglia, deşi împrumutul său de la Auxerre expira abia la finalul sezonului.

Fundaşul central care a mai evoluat în cariera sa pentru FC Braşov, Tractorul Braşov, Galatasaray, Spartak Moscova şi Celta Vigo are 42 de selecţii în echipa naţională a României şi două goluri marcate.

Înfiinţată în anul 1878, formaţia West Bromwich Albion, pregătită în prezent de fostul internaţional italian Roberto di Matteo, activează în liga a doua engleză, după ce în vară a retrogradat din Premier League, iar în prezent ocupă locul secund în clasament, cu şanse reale de a reveni în elită. Tamaş va deveni al doilea fotbalist român care evoluează pentru WBA, după Cosmin Contra, legitimat în sezonul 2004-2005, sub formă de împrumut de la Atletico Madrid.
Florin Bratu: "De la Moş Crăciun îmi doresc să pun ghetele în picioare"

Atacantul de 30 de ani al "cîinilor" spune că nu va avea timp foarte mult pentru vacanţe, preferînd să revină la pregătiri pentru a recupera diferenţele în pregătire dintre el şi ceilalţi colegi. Bratu a dezvăluit şi care este cel mai frumos cadou pe care şi-l doreşte de Crăciun.

- Florin, ce părere ai despre faptul că şefii nu vor mai accepta salarii mari la echipă?
- Fiecare jucător poate accepta micşorarea salariului dacă vrea, dacă e dispus, fiecare face ce crede el. Totuşi nu au cum să facă modificări în contract fără acordul tău.

- Tu ai accepta?
- Mie nu mi s-a propus aşa ceva pînă acum.

- Ce vei face în vacanţă?
- De Sărbători voi pleca 5 zile într-o mini-vacanţă, după aceea mă voi apuca de treabă pentru că sînt în urmă şi pot să-mi iau liber ca ceilalţi colegi ai mei.

- Ce vrei să-ţi aducă Moş Crăciun?
- De la Moş Crăciun îmi doresc să pun ghetele în picioare şi să joc, cam ăsta e singurul lucru pe care mi-l doresc, să joc bine şi să luăm titlul.

- Ţi se pare recuperabilă diferenţa dintre voi şi lider?
- Ne gîndim la titlu, sînt 7 puncte şi vom ceda. Locul 8 nu e onorant, nu ne face plăcere. Sperăm ca în retur să rectificăm ce am greşit.
10.000 € pe lună sau out!

Şefii le-au transmis jucătorilor cu contracte mari să accepte contracte de 120.000 de euro anual, altfel vor fi puşi pe lista de transferuri

"Sărbători fericite!" pentru dinamovişti înseamnă salarii mai mici şi schimbări la toate nivelurile. Antrenorul Cornel Ţălnar nu ştie dacă va fi păstrat - încă se aşteaptă un răspuns final de la Ioan Andone pînă la 31 decembrie -, iar fotbaliştilor cu contracte mari li s-a transmis că, dacă nu vor accepta plafonul salarial de 10.000 de euro lunar, vor fi puşi pe lista de transferuri.

Şefii vor astfel să reducă la maximum cheltuielile, în Ştefan cel Mare adiind falimentul. Acţionarii s-au întîlnit ieri şi au hotărît să le mai vireze fotbaliştilor un salariu restant, cel de pe luna noiembrie: "De prime nici nu poate fi vorba, că n-avem de unde. Ar fi şi culmea să mai aibă asemenea pretenţii, la ce rezultate au obţinut anul acesta!". În primăvara lui 2009, roş-albii au ratat titlul, iar în sezonul de toamnă au terminat turul pe locul 8.

Lobby? Un vis
Nemulţumit de gafele lui Ema Dolha, Gigi Neţoiu va încerca în această iarnă repatrierea lui Bogdan Lobonţ! Planul Comandantului întîmpină două mari probleme: Lobby a început să prindă prima echipă la Romei, iar roş-albii nu-i pot plăti contractul de 600.000 de euro pe sezon. Lobonţ e împrumutat pînă vara viitoare, cînd italienii îl pot cumpăra definitiv.
"Prinţul" în Divizia B!

Adrian Cristea e dorit la U Cluj de fostul acţionar din Ştefan cel Mare, Florian Walter.

- Adrian, Florian Walter a anunţat că te vrea la Universitatea Cluj...
- Da? (rîde) Păi, atunci nu mă mai duc să dau anunţ în ziar... Înseamnă că a început să mă vadă şi pe mine cineva. Nu vreau să se supere nimeni pe mine, am spus că vreau să plec, nu-mi schimb opinia. O să vorbesc cu agenţii mei, cu şefii, să vedem cîţi bani se cer pe mine. Dacă e vorba de cîteva milioane, normal că n-o să am prea multe şanse de transfer.

- Dar ai accepta şi liga secundă?
- Nu cred, sincer, nu m-aş duce în Divizia B. Poate în liga secundă în străinătate, dar în nici un caz în ţară. Sper să se concretizeze interesul lui Aris, iar din ianuarie să fiu în altă parte. Dacă nu, asta e, mă prezint la reunirea lotului şi joc pentru Dinamo. Eu tot mai aştept ca Moş Crăciun să-mi facă drept cadou un transfer!

- Spuneai că nu mai ai motivaţie să joci la Dinamo, dar cu Panathinaikos ai evoluat excelent. Cum s-a produs schimbarea?
- Cînd joci împotriva unor echipe bune şi a unor jucători valoroşi din Europa e normal să ai altă ambiţie. E vorba de o competiţie europeană, unde simţi că eşti fotbalist. A fost un meci greu cu Panathinaikos, nu aveam nimic de pierdut şi de aceea Dinamo a jucat deschis. Ne pare rău că n-am putut produce surpriza.

Şanse mici pentru Goian
Impresarii Victor şi Ioan Becali i-au transmis lui Cristi Borcea că i-l pot aduce împrumut pînă în vară pe Dorin Goian, de la Palermo, dar că va trebui să-i suporte salariul pe aceste 6 luni, aproximativ 250.000 de euro. "Cîinii" au răspuns că mai mult de 100.000 E nu pot oferi. Cel mai mare impediment în calea realizării tranzacţiei îl reprezintă chiar Lucian Goian, care şi-a sfătuit fratele să nu accepte oferta roş-albilor. După plecarea lui Zenga, Dorin Goian nu mai prinde deloc echipa la Palermo.

2 milioane de euro solicită Dinamo pentru Adrian Cristea, jumătate din sumă urmînd să ajungă la Poli Iaşi, ce deţine 50% din drepturile federative asupra mijlocaşului

13 partide a bifat Adrian Cristea în acest sezon pentru Dinamo în Liga I, el reuşind un gol şi o pasă decisivă

70.000 de euro e salariul anual al lui Adrian Cristea, printre cele mai mici din Ştefan cel Mare
Dinamo vrea doi jucători de la Alba Iulia

Şefii dinamovişti au purtat discuţii cu omologii de la Unirea Alba-Iulia pentru a încerca înregimentarea a doi fotbalişti: mijlocaşul Călin Cristea (21 de ani), care a evoluat în 16 partide în acest sezon, a dat două goluri şi două pase decisive, şi atacantul Gheorghe Grozav (foto, 19) ani, nepotul lui Cornel Ţălnar.

"Cîinii" i-ar fi vrut gratis, în coproprietate, însă oficialii ardelenilor au solicitat o sumă de bani pentru cei doi.

În altă ordine de idei, fotbaliştii dinamovişti au trecut vineri pe la stadion pentru a mai pune la punct cîteva detalii înainte de finalul anului, şi au fost vizitaţi şi de preşedintele executiv Cristi Borcea, care le-a comunicat că tot Cornel Ţălnar îi va pregăti şi din retur

Apoi, jucătorii au intrat oficial în vacanţă, cîţiva dintre ei plecînd deja în concediu sau la cumpărături în străinătate, alţii acasă la familii. Reunirea lotului va fi pe 11 ianuarie şi au programate două stagii de pregătire: unul la Braşov, altul în Antalya.
E al lui Dinamo!

O tînără speranţă a fotbalului românesc, Doman, 21 de ani, a fost acontată de către "cîini", iar afacerea se va finaliza zilele viitoare.

Dinamo l-a acontat, în sfîrşit, pe Cătălin Doman! Roş-albii l-au monitorizat intens în ultimele şase luni şi pînă la Crăciun vor să încheie afacerea. "Băiatul este ca şi luat de către «cîini», puteţi să-l daţi ca transfer sigur. De luni încolo se stabilesc ultimele detalii ale tranzacţiei", au declarat sursele Gazetei. Şefi ai roş-albilor au confirmat discuţiile avansate, însă, din superstiţie, n-au comentat oficial, pentru că încă nu s-au semnat actele.

Cote egale Dinamo - Argeş
FC Argeş, clubul proprietar al lui Doman, nu va încasa foarte mulţi bani pe cel alintat "Mutu". Roş-albii ar vrea chiar să-l ia gratis pe mijlocaşul stînga de 21 de ani! Dar piteştenii vor încasa 50 la sută dintr-un transfer ulterior. "Argeşenii se gîndesc că dacă Doman va evolua bine, o să-l ducă fraţii Becalii în străinătate, se vor lua bani frumoşi şi atunci se aleg cu cel puţin 500.000 de euro într-un an, doi", au mai afirmat apropiaţii grupării din Groapă.

Să te ţii derby!
Doman va veni în Capitală din ianuarie 2010 şi se va duela cu prietenul său, Cristi Tănase. Cei doi se au ca fraţii, chiar au fost surprinşi de paparazzi la diverse petreceri nocturne. Cînd mai vine în Bucureşti, Cătălin stă acasă la fostul său coleg de la Piteşti. Roş-albii au decis totuşi să-l ia pe Doman, deşi puştiul are faima unui playboy. "O să stea mai mult în cantonament, ca să nu-şi facă abonament la cafenele şi la cluburi", spun roş-albii. Va funcţiona şi o clauză în contract, cum că dacă Doman se dedică vieţii de noapte, la vară se întoarce la Piteşti şi Dinamo nu mai plăteşte nici un ban nici jucătorului, nici clubului din Trivale.

Vor să-i scoată viciile din cap
Acţionarii dinamovişti au de gînd să-l cuminţească pe puştiul de 21 de ani. I-au pregătit un regulament intern doar pentru el. După ce s-au fript cu alţi fotbalişti petrecăreţi, şefii roş-albilor nu vor să mai rişte. Tînărul a fost surprins în cîteva rînduri în diverse cluburi, iar ultima dată a petrecut cu amicul său Cristi Tănase pînă la 5 dimineaţă într-un restaurant. "Va avea nişte amenzi de o să-l usture! Aduce bani de-acasă dacă doarme prin discoteci, penalităţile lui vor fi duble faţă de ale colegilor", au declarat oficialii "cîinilor".

Lucruri puţin ştiute despre Cătălin Doman:
» Este alintat "Mutu" de către colegi, considerîndu-se că are ceva din talentul unui alt copil teribil lansat la FC Argeş. "Are tupeu şi e fotbalist adevărat, la fel ca«Briliantul»", susţin cei ce-l cunosc.
» Dinamo l-a descoperit la un amical cu Dacia Mioveni, în mai 2007, şi a început să-l monitorizeze intens din luna iunie a acestui an, cînd mijlocaşul stînga i-a marcat un gol în victoria cu 5-2 a lui FC Argeş.
» Fostul tehnician al piteştenilor Giuseppe Giannini l-a plăcut foarte mult, a vrut să-l ia cu el în Italia, dar nu s-a mai concretizat plecarea. Giannini îl striga "Robinho".
» Cîştigă 2.500 de lei pe lună din contractul cu alb-violeţii.
» Originar din Turnu Severin, puştiul visează să le facă părinţilor o casă mare.
» Jucătorii săi preferaţi sînt Cristiano Ronaldo, Ronaldinho şi Mutu. E fan FC Barcelona.

3 goluri a marcat Doman în 27 de meciuri în prima ligă

5.000 de euro este salariul lunar pregătit pentru primul sezon fostului internaţional de tineret
Propus în Est

Zicu şi-a retras memoriul, dar şefii l-au pus pe lista de transferuri, iar mijlocaşul a fost oferit lui Terek Groznîi şi lui ŢSKA Sofia. În Rusia ar putea ajunge şi Niculae.

În Ştefan cel Mare începe curăţenia de iarnă, aşa cum a anunţat Cristi Borcea zilele trecute. "Problema e că nimeni nu are o ofertă concretă, le-am zis că-i las să plece, dar să vedem dacă îi ia cineva", se lamentează preşedintele executiv. Ianis Zicu, aflat în relaţii încordate cu şefii după ce a depus memoriu ca să devină liber de contract, iar apoi l-a retras, a fost pus pe lista de transferuri. Are hîrtie de transfer şi se ştie că nu va mai fi prezent la reunirea lotului, pe 11 ianuarie.

Impresarii Ioan şi Victor Becali îi caută angajament mijlocaşului de 26 de ani, mai ales că vor încasa o bună parte din banii afacerii. Momentan, Ianis a fost propus la Terek Groznîi şi la ŢSKA Sofia. La ruşi, oferta ar fi mai consistentă, machedonul urmînd a se alege cu 400.000 de euro pe sezon. Bulgarii ar oferi doar 50.000 de euro la semnătură şi 150.000 de euro salariu anual.

Marius la superpreţ
Şi lui Marius Niculae, 28 de ani, i s-a transmis să-şi caute echipă, el avînd cel mai mare salariu din echipă. Preţul lui Marius: un milion de euro. "Dar Dinamo s-ar mulţumi şi cu 700.000-800.000 de euro plătiţi într-o singură tranşă", au spus sursele Gazetei. În vară, Niculae n-a vrut să mai meargă la Groznîi, de unde Dinamo ar fi încasat 1,2 milioane de euro.

391 de minute a bifat Ianis Zicu pentru Dinamo în 12 partide, în Liga I, în acest sezon, fără să înscrie vreun gol

Clauze dure
Gabriel Tamaş, 26 de ani, urmează să plece zilele viitoare în Anglia pentru a face vizita medicală şi a începe munca la West Bromwich Albion. Stoperul şi-a luat adio de la colegi. Englezii vor să-i pună clauze dure în contractul ce-i va aduce apărătorului 250.000 de euro pînă în vară, pentru a se asigura că Tamaş se va feri de escapade. Amenzile vor fi mult mai drastice decît la Dinamo, cea mai mică fiind de 10.000 de euro! Dinamo încasează 400.000 de euro din afacere.

Bratu: "Moşule, vreau să joc!"
Florin Bratu, 30 de ani, nu este de acord să i se scadă contractul, aşa cum vor acţionarii: "Fiecare jucător poate accepta micşorarea salariului dacă vrea. Totuşi, şefii n-au cum să facă modificări în contract fără acordul tău! Mie nu mi s-a propus pînă acum acest lucru". Atacantul ştie care îi va fi dorinţa de Crăciun: "Moşul să-mi pună ghetele în picioare! Adică să joc fotbal şi să luăm titlul". Bratone n-a mai evoluat în ultimele 14 luni în meciurile oficiale ale primei echipe.

Molinero vrea titlul

Fundaşul dreapta Francisco Molinero, 24 de ani, a plecat acasă, în Spania, şi spune că nu îşi va căuta echipă în pauza competiţională: "Eu vreau să rămîn la Dinamo să iau titlul, la asta mă gîndesc de cînd am venit, nu la plecare. Mă pregătesc cît de bine pot, sper să mă folosească antrenorul şi să am continuitate. În ultima parte a turului am jucat şi asta m-a mulţumit foarte mult, am început să prind încredere în mine. Sper să fiu titular şi în retur".

Ultimele noutăţi
» Dacă unii jucători au ales să se împrumute la cămătari, alţii au făcut credite la bănci ca să aibă bani de Sărbători, neavînd încredere că marţi îşi vor încasa restanţele promise de către şefi.

» Mircea Lucescu a declarat la Telesport că n-ar investi la Dinamo: "Eu nu-mi omor sănătatea departe de ţară ca să le bag bani altora în buzunare. Mai bine fac donaţii sau îi investesc în spitale".

» Andrei Cristea a plecat în vacanţă în Austria şi în Germania cu prietenii, ca în fiecare an: "A devenit o tradiţie, ştiu nişte locuri superbe în cele două ţări".

» Dinamo are cantonament de pe 15 pe 25 ianuarie la Poiana Braşov. Roş-albii vor sta la hotel "Aurelius", de 5 stele, "cîinii" fiind mulţumiţi de utilităţi: două săli de forţă, 3 piscine şi 4 saune.

» Andone este curtat de Al Nassr, echipă din Arabia Saudită antrenată în 2004 de Rednic.
Cornel Ţălnar: "Ştim să lătrăm, vom învăţa să muşcăm!"

Ţălnar vrea un Dinamo rău şi victorios în 2010. A declarat că la echipă sînt doi şefi, el şi Dinu, şi a dezvăluit cum îi motivează pe jucători

Confirmat pînă la vară, chiar dacă la Dinamo confirmările sînt vremelnice, Cornel Ţălnar, 52 de ani, n-a intrat în vacanţă. Caută locuri de cantonament, adversari pentru amicale, discută eventuale transferuri. Şi-a găsit timp pentru un interviu de final de sezon dedicat suporterilor dinamovişti, pe care speră să-i readucă la stadion.

- Domnule Ţălnar, cum a fost 2009 pentru dumneavoastră?
- Hmm, binişor. Am luat un Dinamo demoralizat, dar, de bine, de rău, sîntem în semifinalele Cupei României, avem încă şanse la titlu şi am luat cele mai multe puncte în grupele Europa League dintre echipele româneşti.

- Cum e să apară zvonuri că veţi fi demis în fiecare săptămînă?
- M-am obişnuit. Înainte, acum un an şi jumătate, mă cam «atacam» cînd citeam zilnic că voi fi înlocuit cu Rednic. Acum apare că vine Ando. Chestia e că eu cu amîndoi sînt frate de cruce, am mîncat din aceeaşi farfurie. Dacă o fi să vină Ando, asta e!

"Mă sfătuiesc cu acţionarii"
- Cum rezistaţi să lucraţi cu acţionarii din Ştefan cel Mare?

- Am dedicat 25 de ani lui Dinamo, cunosc tot ce se întîmplă la club, sînt omul bun la toate. Unii mă numesc «manta de vreme rea». Eu zic că-mi fac doar datoria.

- Mai vine cîte o indicaţie preţioasă de sus, de la acţionari?
- Zilnic, discut cu Nicolae Badea şi cu Cristi Borcea. O dată pe săptămînă vorbesc şi cu Vasile Turcu. De trei ori pe zi vorbesc cu naşu', cu Cornel Dinu. Orice sfat e benefic într-o colaborare. Eu mă bucur cînd primesc cîte un sfat. Sînt un om deschis, ardelean, la mine ce e-n guşă şi-n căpuşă. Mai bine vorbim direct decît pe la colţuri sau prin ziare.

- Cine e şeful staff-ului tehnic, dumneavoastră sau Mister Dinu?
- Amîndoi.

- Poate funcţiona o echipă cu doi şefi?
- Da. Eu vorbesc zilnic cu Mister, mi-a dat liber la echipă. Eu sînt ca un tată pentru băieţi, Procuroru' e ca un naş. Uneori mai avem opinii diferite. Ştii cum e, ţie poate să-ţi placă de-o fată, mie de alta, dar important este că ajungem la consens.

"«Dezbrăcaţi-i» pe şefi de bani!"
- Vă vine să-i altoiţi pe băieţi cînd îi vedeţi cum joacă şi apoi ies să se distreze în oraş?

- Uuu... (stă cîteva secunde) Ideea e că trebuie să-i faci să înţeleagă că nu se mai întîlnesc cu anii ăştia, de-acum. Au fost jucători mai mari ca ei care au ajuns vai de capul lor! Doamne fereşte să păţească la fel! Le-am zis: «Copiii tatii, nu daţi cu piciorul la ceea ce aveţi, o să plîngeţi după 6 luni că nu mai sînteţi la Dinamo!».

- Ar rezista vreunul în echipa din care făceaţi parte la începutul anilor '80 şi care ajungea în semifinalele Cupei Campionilor Europeni?
- Avem talente şi acum, dar mentalitatea îi dă înapoi pe jucătorii de acum. Atunci jucam din plăcere, din dragoste pentru Dinamo, acum sînt alte vremuri. Nu sînt de condamnat cei din prezent, ei, practic, sînt mercenari, fără să fie ceva rău în asta. Se gîndesc la bani, că pînă la urmă ăştia le pun pîinea pe masă. Le-am zis: "«Dezbrăcaţi-i» pe şefi, luaţi-vă bănuţul, dar nu vă mai bateţi joc de viaţă!". Ei ştiu că, dacă ies campioni, o să le fie bine, o să doarmă pe bani.

Promisiunea lui N'Doye
- Cum e posibil ca jucătorii să se roage să plece de la Dinamo?

- După discuţia de vineri cu Borcea, cum că marţi vor fi cu banii la zi, sînt convins că nimeni nu mai vrea să plece. Poate doar Tamaş sau un alt fotbalist care va avea ocazia de a juca într-un campionat tare din Europa.

- De ce nu există o familie la nivelul lotului?
- Va fi, veţi vedea, din primăvară! Vă asigur eu. Au mai fost discuţii, reproşuri, dar acum, gata! Vineri, în vestiar, N'Doye chiar a spus că problema era la nivelul jucătorilor, că nu se înţelegeau, dar de cînd am venit eu n-au mai fost «bisericuţe». Aşa a zis, puteţi verifica.

- N'Doye credeţi că se mai întoarce în ianuarie la Dinamo?
- Băiatul a promis că nu vine pe 11 cînd e reunirea lotului, ci pe 8 ianuarie, cu 3 zile mai devreme. Şi-a dat cuvîntul de onoare. Vom vedea atunci dacă totul a fost adevărat.

"Vreau prăpăd pe teren!"
- Credeţi că din primăvară veţi avea jucători mai profesionişti?

- Sînt convins. N-au altă şansă. Borcea le-a spus pe faţă: «Pe cine mai iese în decor echipa a doua îl mănîncă!».

- Cum aţi vrea să fie jucătorii în 2010?
- Eu vreau cîini să muşte, nu doar să latre. Da, tată, fiare care să muşte din duşman, să se teamă toţi de noi, cînd le dau drumu' să facă prăpăd pe teren! Eu zic că prin muncă o să vină şi rezultatele. Dar muncă d-aia adevărată, să pui osul, nu vorbe!

5.000 de euro este salariul lunar al celui poreclit "Ţînţarul" în Ştefan cel Mare
URL de referinţă