RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Borcea: "Am obţinut o victorie meritată şi am răzbunat pierderea campionatului de anul trecut"

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, duminică, după jocul cu Unirea Urziceni, scor 2-1, că victoria alb-roşiilor este meritată şi consideră că după acest succes s-a făcut dreptate pentru sezonul trecut, când bucureştenii au pierdut titul în ultimele două etape.

"Este o victorie importantă şi cred că s-a făcut dreptate după ce am pierdut campionatul anul trecut, nemeritat zic eu. Am jucat mai bine şi am meritat victoria. Aveam acest complex pe teren propriu şi mă bucur că am trecut peste el. Dinamo? Câştigăm incredibil cu echipele puternice, dar din păcate pierdem la cele mici şi sper să nu se mai întâmple aşa. Sper ca odată cu această victorie să continuăm pe un drum bun şi să învingem şi Gaz Metan, pentru a pregăti cât mai bine partida cu Panathinaikos. Dacă învingem grecii, putem trece în primăvara europeană", a spus Borcea, care a mai afirmat că a prezis înainte de joc că Andrei Cristea va marca,

Oficialul alb-roşiilor a adăugat că a avut mari emoţii la ratarea lui Gabi Torje din ultimele minute, dar e bucuros că totul s-a terminat cu bine. "La ratarea lui Torje am crezut că avem din nou ghinion, dar am sperat şi m-am gândit că e imposibil să nu avem şi noi noroc. În cele din urmă, cea mai importantă e victoria", a precizat Borcea, care a adăugat că Ianis Zicu a fost huiduit de suporteri pentru că aceştia apreciază mai mult jucătorii care depun mai mult efort şi nu pe cei mai creativi de genul lui Zicu.

Dinamo a reuşit duminică să învingă Unirea Urziceni, pe teren propriu, scor 2-1, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii I, şi a reuşit astfel să obţină prima victorie din istorie în faţa jucătorilor antrenaţi de Dan Petrescu. Golul victoriei pentru alb-roşii a fost reuşit de Gabriel Torje în chiar ultima de fază de joc a partidei. În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 13 puncte şi se află pe locul 2 în clasament, în timp ce Unirea Urziceni este pe poziţia a 4-a, tot cu 13 puncte.
Cristea: "Mă bucur pentru golul reuşit, dar şi pentru că am câştigat pentru că a fost un joc foarte greu"

Autorul unui gol şi a unei pase de gol, Andrei Cristea susţine că jucătorii nu s-au gândit la ce s-a întâmplat sezonul trecut, ci doar la acest joc şi la cât de importantă era această victorie: "Nu ştiu dacă am obţinut un succes norocos, pentru că am avut multe ocazii de gol. Important e că am crezut până în ultimul minut şi am reuşit să ne impunem. Mă bucur pentru golul reuşit, dar şi pentru că am câştigat pentru că a fost un joc foarte greu. Nu ne-am gândit la ce a fost sezonul trecut şi cred că trebuie să uităm ce s-a întâmplat şi să ne gândim doar la viitor şi la obiectivele din acest an".

Dinamo a reuşit duminică să învingă Unirea Urziceni, pe teren propriu, scor 2-1, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii I, şi a reuşit astfel să obţină prima victorie din istorie în faţa jucătorilor antrenaţi de Dan Petrescu. Golul victoriei pentru alb-roşii a fost reuşit de Gabriel Torje în chiar ultima de fază de joc a partidei. În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 13 puncte şi se află pe locul 2 în clasament, în timp ce Unirea Urziceni este pe poziţia a 4-a, tot cu 13 puncte.
Torje: "Nu am avut un complex în faţa Unirii Urziceni, dar azi noi am fost mai buni şi am câştigat"

Căpitanul lui Dinamo, Gabriel Torje, a spus că este foarte bucuros că a reuşit să marcheze după ce ratase o ocazie foarte mare, iar reuşita sa a adus şi cele 3 puncte. "Nu am avut un complex în faţa Unirii Urziceni, dar azi noi am fost mai buni şi am câştigat. Şi până acum am făcut meciuri destul de bune cu ei, dar au fost mai pragmatici şi au câştigat. Nu a fost vorba de nicio revanşă la mijloc, ne gândim doar la ce urmează nu la ce a fost", a declarat autorul golului victoriei, care a fost completat de senegalezul Ousmane N'Doye: "Ne bucurăm pentru victorie. E un campionat foarte greu şi toate echipele sunt foarte bune. Ne aşteaptă meciuri grele şi trebuie să fim mereu foarte concentraţi. Ar fi mai bine să jucăm mereu cu formaţii mari, pentru că suntem mai motivaţi".

Dinamo a reuşit duminică să învingă Unirea Urziceni, pe teren propriu, scor 2-1, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii I, şi a reuşit astfel să obţină prima victorie din istorie în faţa jucătorilor antrenaţi de Dan Petrescu. Golul victoriei pentru alb-roşii a fost reuşit de Gabriel Torje în chiar ultima de fază de joc a partidei. În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 13 puncte şi se află pe locul 2 în clasament, în timp ce Unirea Urziceni este pe poziţia a 4-a, tot cu 13 puncte.
Dario Bonetti: "Dinamo a făcut un joc mare, iar jucătorii au arătat că au o mentalitate puternică"

Antrenorul echipei Dinamo, Dario Bonetti, a declarat, duminică, după jocul cu Unirea Urziceni. că este mulţumit de rezultat, însă mai bucuros este că jucătorii săi au crezut în succes până la final, fapt ce arată că au crescut mult din punct de vedere mental.

"Dinamo a făcut un joc mare, mai ales că venea după o perioadă foarte stresantă. Jucătorii au demonstrat că au o mentalitate puternică, pentru că au reuşit să învingă o echipă foarte bună şi campioana de anul trecut. Felicit echipa, nu doar pentru că a câştigat, dar mai ales pentru că a crezut în victorie până la final. Asta demosntrează că jucătorii au făcut un mare salt mental", a spus Bonetti, care a adăugat că a început meciul cu 3 mijlocaşi defensivi pentru că a încercat să contracareze forţa Unirii Urziceni de la mijlocul terenului.

Tehnicianul a mai afirmat că este nemulţumit de ratările jucătorilor săi, dar speră să rezlove şi această problemă: "La puază am ajustat câteva lucruri care nu mergeau, chiar dacă şi în prima parte am avut multe ocazii. Sper să rezolvăm problema cu eficienţa în faşâţa porţii, dar faptul că ne creăm ocazii arată că echipa e vie şi joacă"

Bonetti a mai mai spus că schimbă mereu echipa pentru că jucătorii sunt de valoare apropiată şi alege mereu să joace doar cu cei care sunt în formă. Italianul a precizat că este mulţumit de prestaţia lui Ianis Zicu, chiar dacă acesta a fost contestat de suporteri, însă pentru el nu contează foarte mult cum joacă un fotbalist, ci modul în care se comportă echipa.

Dinamo a reuşit duminică să învingă Unirea Urziceni, pe teren propriu, scor 2-1, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii I, şi a reuşit astfel să obţină prima victorie din istorie în faţa jucătorilor antrenaţi de Dan Petrescu. Golul victoriei pentru alb-roşii a fost reuşit de căpitanul Gabriel Torje chiar la ultima fază de joc. În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 13 puncte şi se află pe locul 2 în clasament, în timp ce Unirea Urziceni este pe poziţia a 4-a, tot cu 13 puncte.
Andrei Cristea: "Ce frumos e fotbalul!"

Andrei Cristea a marcat şi a oferit un assist splendid. La finalul meciului era în extaz şi a făcut o analiză a meciului cu Unirea.

- Andrei, ai reuşit primul tău gol în Liga I în acest sezon. Cum a fost meciul?
- I-am promis domnului Borcea că voi înscrie în această partidă, era timpul să dau şi eu gol şi mă bucur că m-am ţinut de promisiune. Sînt foarte fericit că am reuşit să cîştigăm acest meci, aveam mare nevoie de cele trei puncte. Aşa frumos e fotbalul!

- Şi-a revenit Dinamo? Veţi avea continuitate de acum încolo?
- Ce a fost am lăsat în urmă! Nu trebuie să ne mai gîndim la trecut nici noi, nici suporterii. Sîntem concentraţi doar pe viitor şi prezent, sperăm să obţinem numai victorii de acum încolo. Ne pare rău de micile accidente care s-au întîmplat, dar mergem înainte.

- Te aştepţi să primeşti şi tu banderola de căpitan?
- La acest meci a fost Torje şi ne-a purtat noroc, a dat şi un gol foarte frumos şi extrem de important. Pentru mine contează mai puţin cine e căpitan, important e că sîntem uniţi în teren.

- Cum rezistaţi cu meciuri din trei în trei zile?
- Nu e uşor să o ţinem tot aşa, dar cel mai frumos lucru este să joci fotbal. E mult mai plăcut decît la antrenamente sau în cantonament.

"La 1-0 pentru Unirea am ştiut că putem să învingem. Sîntem fericiţi! De ce pierdem cu echipele mici? Şi Real Madrid mai este învinsă de formaţiile codaşe din Primera Division" - Ousmane N'Doye, mijlocaş Dinamo

"Am luat un gol de amatori, nu mă aşteptam la aşa ceva de la jucătorii mei cu experienţă! E clar că mulţi nu mai au determinare şi foame de victorii. Mă doare că am pierdut în ultima secundă" - Dan Petrescu, antrenor Unirea Urziceni

Vine azi la Zona Verde!
Eroul meciului cu Urziceni, Andrei Cristea, este invitatul special al lui Andrei Vochin în această seară, la GSP TV, la emisiunea Zona Verde, care va începe la ora 22:00. Cristea va discuta despre revanşa luată de Dinamo în faţa Unirii Urziceni. Află ultimele noutăţi din Ştefan cel Mare, în direct cu atacantul "cîinilor".

Au uitat să aplaude
Imediat după golul victorios marcat de Torje în ultima fază a meciului, dinamoviştii au fugit spre fani pentru a celebra succesul în faţa Urziceniului. În zona intrării la vestiare nu au mai rămas decît Gabi Tamaş şi Ionel Ganea pentru a da mînă şi a-i aplauda pe adversari. Tamaş a făcut gesturi disperate către coechipieri pentru a veni în acea zonă, însă doar Pulhac s-a conformat, ceilalţi preferînd să se bucure alături de galerie.

Zicu a fost huiduit
Fanii dinamovişti nu s-au mai manifestat nervos, ca în precedentele partide, în momentul în care au primit gol. Aseară, după ce Apostol a marcat, fanii au continuat să încurajeze echipa şi s-au bucurat teribil la golurile izbăvitoare ale favoriţilor. Suporterii şi-au dat totuşi în petic în minutul 70, cînd l-au taxat pe Ianis Zicu. Mijlocaşul a fost schimbat cu Claudiu Niculescu, iar suporterii s-au abătut asupra sa cu un potop de huiduieli şi de fluierături.

Torje, noul căpitan!
În lipsa lui Marius Niculae, din cauza unei tendinite la aductorul stîng, banderola de căpitan se plimbă prin vestiar de la jucător la jucător. După Adrian Cristea, căpitanul de la Graz, aseară, cu Unirea, Gabriel Torje a fost desemnat liderul echipei de Dario Bonetti. Mijlocaşul de 19 ani le-a luat faţa lui Ema Dolha sau N'Doye.

Dinamo, ameninţată cu UEFA
Poli Iaşi, echipa de unde Dinamo l-a transferat pe Adrian Cristea în iarna lui 2005, şi care deţine 50% din drepturile federative ale fotbalistului, a solicitat FRF să blocheze "cartea verde" a mijlocaşului de 26 de ani, pe motiv că n-au fost consultaţi. Moldovenii sînt decişi să se ducă la UEFA, considerînd că împrumutul lui Cristea la Al Ahli Dubai pentru 800.000 de euro este o tranzacţie, iar ei trebuie să încaseze jumătate din sumă.

Patru schimbări după Sevilla
Dan Petrescu nu a început aseară cu acelaşi prim "11" ca la Sevilla (0-2), din grupele Champions League, de unde a plecat învins, 0-2. "Bursucul" a efectuat patru schimbări în formula de start faţă de partida de miercuri. Mehmedovici, Brandan, Ricardo şi Varga au fost înlocuiţi cu Bruno Fernandes, Bordeanu, Paraschiv şi Rusescu. Mai mult, Mehmedovici şi Ricardo nu au fost nici măcar rezerve.
S-a închis în casă!

Bonetti a surprins aseară, începînd partida cu Unirea cu trei mijlocaşi defensivi, Rus, N'Doye, şi Kone, şi un singur atacant: Andrei Cristea.

Dinamo abia aştepta partida cu Unirea Urziceni pentru a-şi lua revanşa după ce în sezonul trecut a pierdut titlul în faţa ialomiţenilor. Dario Bonetti chiar anunţase în Gazeta de duminică: "Am o surpriză. Nu contează cum, trebuie să batem!".

"Poate jucăm cu trei vîrfuri să-i nimicim", îşi ziceau fanii în tribune cu 45 de minute înainte de startul partidei. Pe teren stupoare! Bonetti aruncase în lupta de pe teren propriu cu trupa lui Dan Petrescu trei închizători. N'Doye şi Laurenţiu Rus la recuperare şi Kone în faţa lor, plus Torje şi Zicu pe benzi. În faţă doar un vîrf: Andrei Cristea!

"Unirea închide bine jocul şi aşteaptă doar contraatacul. Face antijoc! Cu o aglomerare a mijlocului terenului ne putem crea superioritatea şi astfel să dislocăm blocul lor defensiv", a venit explicaţia dinamoviştilor pentru sistemul utilizat: un 4-2-3-1, adoptat pentru prima dată în acest sezon în Ştefan cel Mare.
La retrogradare

Într-un clasament al asistenţei pe teren propriu, Dinamo le depăşeşte doar pe Internaţional Curtea de Argeş şi Astra Ploieşti.

"Încurajați-ne și la meciurile de acasă! Haideți să vorbim aceeași limbă și ne va fi bine!", le transmisese Bonetti fanilor dinamoviști în Gazeta de duminică. Degeaba.

Doar 6.000 de spectatori au venit aseară, la derby-ul cu Urziceniul, chiar dacă șefii clubului pregătiseră un spectacol cu confetti roș-albe pentru a sărbători victoria de la Graz.

Cu o medie de 3.400 de spectatori în acest sezon, Dinamo se află pe locul 16, situîndu-se doar peste nou-promovatele Astra Ploiești (2.600 de fani) și Internațional Curtea de Argeș (1.450)!

10.000 de fani au fost la meciul de acasă cu Liberec, aproape cît în cele trei parti de din Liga I de pe teren proprii

Ştirile meciului:
- Dinamoviştii au pus imnurile echipei la staţia de amplificare la maximum pentru a-i intimida pe adversari. Iar pe tabela de marcaj rulau imagini cu victoriile de la Liberec şi Graz. "Să-i înnebunim de cap, vrem să-i batem rău!", ziceau roş-albii.
- Dacian Varga, cel care a înscris golul victoriei în partida din finalul sezonului trecut, care a dus titlul la Urziceni, a început meciul ca rezervă aseară.
- Dario Bonetti i-a cerut lui Ianis Zicu să facă mai mult efort decît de obicei pentru a acoperi bine şi pe fază defensivă banda stîngă.
- La partida de aseară a asistat şi selecţionerul Răzvan Lucescu, chiar dacă acesta a avut un conflict cu Cristi Borcea la ultimele partide ale echipei naţionale cu Franţa (1-1) şi Austria (1-1).
- Mihai Stoica a fost huiduit şi înjurat aseară, în momentul în care a păşit pe gazon şi s-a îndreptat spre banca de rezerve.
Florin Bratu: "Vreau să joc pe Ali Sami Yen!"

Florin Bratu mai stă o săptămînă pe mîna kinetoterapeutului de la Roma pentru a fi apt în deplasarea de la Galatasaray, de pe 22 octombrie.

Pentru Florin Bratu, coşmarul accidentării suferite în octombrie 2008 la genunchiul drept se prelungeşte. Atacantul de 29 de ani se află de două săptămîni la Roma, acolo unde se pregăteşte sub îndrumarea celui mai bun kinetoterapeut din Italia, acelaşi care l-a ajutat şi pe Bogdan Lobonţ să se refacă.

Chiar dacă ar fi trebuit să se întoarcă luni, Bratu şi-a mai prelungit şederea la Roma încă şapte zile. Explică şi de ce: "Nu vreau să forţez prematur, nu are rost pentru că risc o accidentare mult mai gravă. Vreau să fiu în formă atunci cînd voi intra". "Bratone" are de fapt o dorinţă mai veche, de a juca împotriva lui Galatasaray, clubul unde a evoluat în sezonul 2003 - 2004: "Visul meu este să joc la Istanbul, pe Ali Sami Yen. Ar fi un bun prilej să revin chiar la Istanbul, acolo unde am evoluat în trecut, după o perioadă îndelungată de absenţă". Partida cu Galata, din grupa F a Europa League, este programată pe 22 octombrie. "Mai e o lună, e timp ca şi muşchii să se tonifieze, iar organismul să-şi intre în ritm după o perioadă mare de inactivitate", spun şi medicii.

Evoluţia accidentării lui Florin Bratu:
- În octombrie 2008, la partida cu CFR Cluj, în deplasare, Florin Bratu a călcat strîmb şi a suferit o entorsă la genunchiul drept, fiindu-i afectate şi ligamentele încrucişate.
- După o săptămînă, atacantul de 29 de ani a plecat în Belgia, unde a fost operat de doctorul Martens. "Va fi ca nou peste 6 luni", zicea medicul la acea vreme.
- În februarie, Bratu a fost la un nou control în Belgia, iar doctorii i-au prescris că va reveni în mai.
- La finalul lunii martie, după 5 luni de recuperare, a început alergările uşoare pe gazon şi se prezicea că "Bratone" va fi apt 100% în august.
- În septembrie, Florin încă nu s-a refăcut în totalitate, aşa că a fost trimis pe mîna kinetoterapeutului care l-a pus pe picioare pe Lobonţ, iar revenirea sa s-a amînat pentru luna octombrie.

11 luni au trecut de cînd Florin Bratu s-a accidentat. El a ratat în această perioadă 36 de meciuri oficiale disputate de Dinamo

81 de meciuri a jucat Florin Bratu pentru Dinamo în toate competiţiile, marcînd 32 de goluri

200.000 de euro este salariul anual al lui Florin Bratu în Ştefan cel Mare
Ionel Ganea: "Cred că astăzi aşa a vrut Dumnezeu să câştigăm. Nu cred că Dinamo s-a gândit la răzbunare, e vorba doar despre un meci la începutul campionatului şi trebuie să o ţinem topt aşa. Jucătorii sunt conştienţi că avem o şansă foartre mare şi dacă o ţinem tot aşa, putem să câştigăm campionatul".
"A fost o victorie cu noroc, dar am meritat-o!"

Vasile Turcu a comentat partida pe care Dinamo a câştigat-o acasă în această seară în faţa campioanei României, Unirea Urziceni. Acţionarul dinamovist susţine că echipa din Ştefan cel Mare a câştigat cu noroc, dar este un noroc meritat pentru că ialomiţenii le-au luat anul trecut titlul câinilor de sub nas.

"A fost o victorie cu puţin noroc, am avut şi noi odată şansa de partea noastră. Cu siguranţă meritam victoria. Mă aşteptam la mai mult mai mult mai ales că Urziceniul ne-a luat campionatul de sub nas şi vroiam altceva de la băieţii noştri. Nu am fost la vestiare la pauză. Au fost momente anul trecut când am facvut asta, dar acum nu am avut de ce. Nu mă interesează ce se întaâmplă la Steaua. Sunt problemele lor". a spus Turcu la Sport.ro.

Referitor la adversara câinilor Vasile Turcu a comentat: "Unirea este o echipă bine organizată cu un antrenor foarte bun. Este o echipă care munceşte foarte mult.", a spus dinamovistul la Sport.ro.
URL de referinţă