RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Constantin Anghelache: "E normal ca Lucescu să fie supărat. Un copil căruia îi iei jucăria nu te uită!"

Fostul preşedinte al lui Dinamo, Constantin Anghelache, a comentat afirmaţiile făcute la GSP TV de Mircea Lucescu, spunînd că îi înţelege supărarea tehnicianului lui Şahtior Doneţk.

"Şi Rapid, şi Dinamo şi Steaua trebuie să facă mai mult, să se aplece asupra calităţii fotbalului. Îl înţeleg pe Mircea Lucescu atunci cînd spune de titluri, e normal să fie afectat dacă el spune că i-au fost luate. Copilului dacă îi ei jucăriile cînd eşti mic, nu te uită pe urmă. Mircea are maturitatea să discearnă lucrurile, ştie ce trebuie să facă într-o asftel de situaţie. E bine să nu existe greşeli, am văzut şi eu meciul Stelei cu Alba Iulia, nu am crezut că primul gol al roş-albaştrilor va fi validat", a spus Anghelache la GSP TV.
Ionel Dănciulescu: "Mă voi întoarce cîndva"

Ionel Dănciulescu ar vrea să revină la Dinamo, "poate după încheierea contractului cu Hercules". Acordul e valabil pînă în 2011, dar poate fi reziliat dacă echipa nu promovează

Suporterii lui Dinamo îl vor înapoi pe Dănciulescu, iar Gazeta a anunţat ieri că şi şefii îl îmbie să revină la iarnă, să unească vestiarul în jurul lui. Atacantul plecat acum 2 luni şi jumătate în Spania, la Hercules Alicante, e tentat de un come-back şi spune că visează să joace "cîndva" alături de "cîini" în grupele Champions League.

- Danciule, şefii şi suporterii te vor înapoi la echipă, deşi ai plecat de două luni şi jumătate. Te-ar tenta o revenire?
- (rîde) Mamă, ce atac frontal! În primul rînd, cînd ai zis de fani, imediat m-am simţit mîndru că nu m-au uitat şi sînt onorat că mă doresc înapoi. Mulţumesc şi şefilor! Însă cei de la Alicante s-au purtat şi se poartă exemplar cu mine. Eu sînt mulţumit de viaţa în Spania, m-am integrat la echipă, am un contract bun cu Hercules, mă gîndesc că avem derby cu Numancia în week-end... dar, în viaţă, nu se ştie ce va fi mîine!

"Nu mă dau pe unu' de 20 de ani"
- Ideea e că laşi o poartă deschisă negocierilor?

- Dinamo a fost întotdeauna prima opţiune pentru mine şi va fi după ce-mi termin treaba la Alicante. Asta dacă voi mai fi dorit, întrucît am o vîrstă, poate cei din Ştefan cel Mare mă consideră bătrîn.

- Tu cum te simţi la 33 de ani?
- (rîde) Nu mai sînt eu vreun tinerel, dar nu mă dau pe unu' de 20 de ani. Cît pot, alerg, indiferent dacă e antrenament sau meci. Muncesc, îmi place munca, mă împlineşte. Iar dacă dau rezultate care să bucure lumea, atunci, sînt şi mai satisfăcut.

"Fanii au rămas în sufletul meu"
- Ce mai simţi pentru Dinamo?

- Nu pot uita ultimul meu meci, victoria cu 1-0 în Ghencea, cînd am fost aplaudat de toţi spectatorii. Fanii rămîn în sufletul meu, am lăcrimat la despărţire.

- Mai ai doar 3 goluri pînă să ajungi pe podiumul puncherilor din istoria ligii.
- Iar vorbim de recorduri? Bine, hai, fie, o să le dau şi pe astea. Sper. Dacă zic că le voi da pentru Dinamo se va interpreta, nu?

155 de goluri a marcat Ionel Dănciulescu în cariera sa pentru Dinamo în toate competiţiile

5 meciuri din 13 posibile jucase, pînă ieri, Dănciulescu la Hercules. El a şi marcat de două ori
Vin turcii!

Fenerbahce e interesată de Gabriel Torje şi a anunţat că va trimite scouteri să-l urmărească la derby-ul cu Poli Timişoara

"Dubla" dezastruoasă cu Galatasaray din grupele Europa League, 1-4 şi 0-3, ar putea avea şi o parte bună pentru "cîini", care au şanse să-l vîndă chiar în Turcia pe Torje.

La partida de la Istanbul au asistat şi cîţiva trimişi ai lui Fenerbahce. Aceştia l-au remarcat pe mijlocaşul de 20 de ani şi s-au interesat de situaţia sa, transmiţîndu-le oficialilor din Ştefan cel Mare că vor fi prezenţi şi la meciul din Banat, cu Poli Timişoara, de pe 23 noiembrie. Turcii au primit deja cîteva DVD-uri cu evoluţiile lui Torje de la Dinamo, dar şi de la reprezentativa de tineret.

Şefii roş-albilor vor minimum 2,5 milioane de euro în schimbul fotbalistului, avînd în vedere că au investit mult în aducerea sa de la Poli Timişoara: două milioane de euro în ianuarie 2008. Între timp, Dinamo a ajuns la un acord cu Marian Iancu pentru anularea clauzei care spunea că bănăţenii trebuie să ia jumătate din banii dintr-un viitor transfer.

Şi Beşiktaş s-a interesat de Torje, însă campioana Turciei nu a mai dat nici un semn în ultimele zile

Speră la Tameş
Dinamoviştii şi-ar dori ca din iarnă să mai aducă un mijlocaş cu experienţă, mai ales că Gabi Boştină intră în ultimele 6 luni de contract şi ar putea părăsi gruparea din Ştefan cel Mare. Iulian Tameş (FC Argeş) este pe lista "cîinilor", care speră să-l aducă gratis. El nu şi-a primit salariul de mai bine de 3 luni şi e posibil să fie declarat liber de contract. Mijlocaşul care în decembrie va împlini 31 de ani este dorit şi de Ion Marin la Al Ettifaq.

Ultimele noutăţi:
» Florin Bratu se antrenează alături de coechipieri şi roş-albii speră să-l poată folosi cîteva minute la meciul cu Poli Timişoara. Atacantul n-a mai jucat de un an şi două luni.
» Ze Kalanga ar putea pleca din iarnă la Nacional de Madeira. "Cîinii" vor 200.000 de euro pentru un transfer definitiv, dar sînt dispuşi să-l lase şi gratis pînă în vară numai să nu-i mai plătească salariul, de 12.500 de euro pe lună.
» Şefii i-au transmis clar lui Emilian Dolha că nu va fi lăsat să plece din iarnă, chiar dacă CFR-ul şi-l doreşte. Portarul de 30 de ani a fost asigurat că are în continuare susţinerea conducerii şi a staff-ului tehnic.
» Marius Niculae va reveni din Portugalia la începutul săptămînii viitoare şi va reintra în programul de pregătire al echipei.
Cristi Borcea: "Nu vreau ca arbitrii din România să decidă campionatul"

Cristi Borcea spune că Dinamo este un caz unic în Europa: a fost dezavantajată în 8 partide din 14 şi cere să fie aduşi arbitri străini pentru ca să nu fie decis campionatul de "cavalerii fluierului" din România.

"Nu ştiu de ce îşi dă cu părerea Argăseală. Probabil a furat şi el un titlu. Dinamo e singura echipă din Europa care a fost dezavantajată în 8 partide. Este unicat în lume aşa ceva. Domnul Avram vrea să ia apărarea arbitrilor, dar nu face altceva decît să îşi urmărească interesul său. Eu nu vreau să fie decis campionatul de arbitri din România. Altă soluţie nu există pentru că toată lumea va avea de pierdut pentru că se va pune o presiune imensă pe arbitri", a spus Borcea la televiziunea sportro.

Vezi aici analiza gsp care demonstrează că există erori de arbitraj făcute într-o singură direcţie. Fără ele Dinamo ar fi fost acum pe primul loc în clasament.
Turcu: "La Dinamo există probleme în vestiar!"

Acţionarul dinamovist recunoaşte faptul că în lotului roş-albilor există numeroase probleme şi salută gestul preşedintelui CA, Nicolae Badea, cel care s-a luat de Tamaş după meciul cu Rapid.

"La Dinamo sînt probleme în vestiar, nici acum nu e stins focarul. Jucătorii au pierdut campionatul trecut pe mîna lor. Aceste tensiuni trebuie să dispară", a declarat Turcu la Telesport.

Oficialul dinamovist a lăudat gestul lui Nicolae Badea, cel care după meciul cu Rapid l-a criticat dur pe stoperul Gabriel Tamaş: "Cînd domnul Badea decide ceva, nu mai e cale de întoarcere. Chiar am rămas surpins după meciul cu Rapid cînd am auzit ce a spus. L-am luat în braţe şi l-am pupat, pentru că a spus lucrurilor pe nume. Nu ştiu ce se întîmplă cu Tamaş, însă atunci cînd un jucător care cîştigă 10 lei face ce a făcut el, atunci unul care ia 2 lei va fi nemulţumit şi va face la fel", a încheiat Turcu.
Mircea Lucescu: "Am pierdut trei titluri din cauza Stelei: două la Dinamo şi unul la Rapid"

Mircea Lucescu spune că a pierdut 3 campionate din cauza Stelei, două în perioada pe care a petrecut-o la Dinamo, iar unul în mandatul pe care l-a avut la Rapid.

"Era normal ca în acea perioadă să fie astfel de situaţii, presiunea era prea mare din partea conducătorilor. Am pierdut două campionate cu Dinamo şi unul cu Rapidul în faţa Stelei, dar înţeleg ce s-a întîmplat, repet, presiunea era imensă. Acum sînt greşeli în arbitraj, atunci erau intenţii rele. Nu vreau să mai discut foarte mult pe seama acestui subiect, e de domeniul trecutului. E o perioadă pe care ar trebui să o uităm şi să ne referim la prezent, avem un campionat foarte bun şi e bine să ne concentrăm pe el", a spus Lucescu la GSP TV.
Îl dau afară pe Gabriel Tamaş

Conducerea lui Dinamo a decis: Gabriel Tamaş va pleca din iarnă, fie printr-un transfer în străinătate, fie va reveni la Auxerre

Desele escapade ale lui Tamaş au umplut paharul răbdării în loja acţionarilor. Conducerea a discutat pe marginea subiectului şi a luat decizia: fundaşul de 26 de ani va pleca din iarnă. "Ori se transferă la WBA pe o sumă de bani care să ne acopere cheltuielile cu el, ori se întoarce la Auxerre, de unde l-am împrumutat", spun şefii. Aceştia îi reproşează că la începutul sezonului a promis că va fi un model în vestiar. "Dar după o lună a început să-şi dea în petic. Nu credem că se mai poate schimba, ăsta îi e năravul", explică acţionarii. Plus că îl consideră vinovat de compromiterea a patru partide: "Ne-au costat erorile lui cu Slovan, Curtea de Argeş, Oţelul şi Rapid".

Tamaş se consideră o victimă şi s-a confesat apropiaţilor: "Dar cînd am dat golurile victoriei cu Steaua şi Graz am fost bun? Atunci eram erou, nu? Cînd veneam aproape gratis de la Spartak, cum era? Sau cînd eram sunat de cîte 5-6 ori pe zi să mă întorc de urgenţă la Dinamo că e nevoie de mine? Dacă vor să scape de mine, să-mi spună şi am plecat, nu vreau să încurc pe nimeni şi nu am cerut bani necuveniţi niciodată în viaţa mea".

Intră în vacanţă?
Azi, şefii vor lua o hotărîre în privinţa lui Gabriel Tamaş. Acţionarii sînt supăraţi foc pe apărător şi nici măcar nu l-au sunat să-l felicite luni, cînd a împlinit 26 de ani. Aceştia vor să-l trimită la echipa a doua şi, în funcţie de reacţia lui Tamaş, s-ar putea lua decizia şi ca lui Gabi să i se dea vacanţă încă de acum, cu o lună înaintea terminării turului.

Cît a cîştigat
Acuzat că este interesat doar de banii pe care-i cîştigă, Tamaş s-a apărat în faţa suporterilor în mai multe rînduri: "În primul meu an la Dinamo aveam salariu de 10.000 de dolari. Eram un copil. Apoi am renunţat la 500.000 de dolari la Spartak Moscova ca să vin la Dinamo pe 50.000. Muncă patriotică, banii ăia nici nu i-am văzut pe toţi. Anul trecut, am cerut toată suma înainte, păţit fiind de ce s-a întîmplat în 2005. Iar acum sînt plătit bine doar dacă luăm titlul". Sezonul trecut, fundaşul a fost remunerat cu 500.000 de euro, cu 100.000 mai puţin decît lua la Auxerre. Acum are 180.000 de euro pe sezon, cu posibilitatea de a ajunge la jumătate de milion doar dacă Dinamo merge în grupele Ligii.

3 goluri a înscris Gabi Tamaş pentru Dinamo în cele 15 partide disputate în acest sezon, în toate competiţiile

42 de selecţii are Tamaş pentru echipa naţională, pentru care a marcat şi două goluri
George Curcă: "Nu sînt turist"

George Curcă speră să i se acorde şanse să apere în continuare poarta roş-albilor

George Curcă a fost unul dintre eroii derby-ului cu Rapid (1-1). Paradele sale au ţinut-o pe Dinamo în meci, portarul de 28 de ani contribuind din plin la obţinerea remizei. La prima prezenţă pentru "cîini" în campionat, goal-keeperul adus de la Constanţa e supărat că echipa sa n-a învins: "Rapidul nici n-a mai ajuns la poartă în repriza secundă. Meritam victoria, cred că am avut cel mai consistent joc din toamnă, ca număr de ocazii".

Portarul, considerat al treilea din lot la startul sezonului, se bazează pe calităţile sale în tentativa de a rămîne titular: "N-am fost surprins cînd am fost anunţat că joc. Nu mai am 20 de ani să mă «tai». Vreau să demonstrez că n-am venit la Dinamo să fiu turist! M-aş bucura să mi se acorde încredere în continuare. Mai am multe de demonstrat şi, dacă mi se va da şansa, o s-o ajut pe Dinamo să urce în clasament, fiindcă o echipă de asemenea valoare merită doar locul 1".
Molinero: "Sezonul e foarte lung şi ştiu că va veni şi momentul meu"

Fundaşul dreapta dinamovist rămîne optimist în ceea ce priveşte şansele sale de a prinde un loc în primul "11" al "cîinilor", deşi nu a bifat foarte multe meciuri în acest sezon.

"Sezonul e lung şi va veni şi rîndul meu. Eu am venit aici să ajut clubul Dinamo prin evoluţiile mele, nu mă gîndesc să plec", a declarat Molinero la DigiSport.
"La Săftica avem păhărele, nu pahare!"

Evoluţia slabă a dinamovistului Gabi Tamaş din partida cu Rapid a fost pusă pe faptul că acesta a băut în cantonamentul echipei cu o seară înainte de derby, dar jucătorul împrumutat de la Auxerre susţine că nu poate fi vorba de aşa ceva. Spusele fundaşului sunt confirmate şi de medicul echipei, Liviu Bătineanu, care susţine că ficare jucător din lotul "roş-albilor" primeşte un pahar cu vin, la fiecare masă de seară.

"Să fie limpede pentru toată lumea: la masa de seară pun două sticle cu vin, vă spun şi de care - Recaş - a câte 750 de mililitri, care ajung pentru toţi cei 18 jucători prezenţi. Deci fiecare primeşte câte un pahar, care nici măcar nu este plin... Dacă vreţi, puteţi calcula ce cantitate revine de jucător. Apoi, sunt vreo cinci musulmani care nu beau alcool, iar, din ceilalţi, unii abia dacă gustă", a declarat Liviu Bătineanu pentru DinamoMania.net.

Deşi secundul Ionel Ganea declara în zilele trecute că Tamaş a "băut trei pahare de vin, dar s-a culcat devreme", Cristi Borcea a sărit în apărarea stoperului. "Nu ştiu ce înţelegeţi dumneavoastră prin pahare. Noi avem păhărele la Săftica, sunt foarte mici...", a declarat acţionarul dinamovist la DigiSport.
URL de referinţă